Събития

Илхан Кючюк от Лондон: Идеята за Брекзит започна с лъжа и не може да приключи така

Евродепутатът взе участие в многохилядния протест срещу Брекзит в Лондон

Илхан Кючюк, член на Европейския парламент от АЛДЕ/ДПС, взе участие в анти-Брекзит протеста, по време на който над половин милион души призоваха за провеждането на референдум за условията по сделката за напускане на ЕС. Евродепутатът бе в Обединеното кралство по покана на Либералдемократическата партия в качеството му на вицепрезидент на партия АЛДЕ. И въпреки че британският премиер Тереза Мей отхвърли идеята за провеждане на втори референдум, според Кючюк е време за равносметка.

„Тук съм, защото каквото започна с лъжа, не може да приключи с лъжа. Време е да приемем истината, а тя е, че Брекзит е глупава и болезнена идея, която нe може да се реализира в интерес на гражданите. Те са тези, които трябва да получат финалната дума, и в това е силата на демокрацията. Вярвам, че Европейският съюз и Обединеното кралство имат общо бъдеще напред и можем да се противопоставим на тази грешка, наречена Брекзит“, заяви Кючюк пред британски медии.

Протестът бе организиран от групата "People’s vote" и по първоначални оценки се очакваше в демонстрацията да се включат около 100 000 души, но според организаторите над 600 000 са изпълнили улиците около британския парламент в Лондон. На митинга имаше много депутати от големите партии в страната, а речите бяха открити от кмета на Лондон Садик Хан. През изминалата седмица лидерите на ЕС посрещнаха в Брюксел със скептицизъм последните предложения на британския премиер Тереза Мей за Брекзит и въпреки че крайният срок за напускане на ЕС наближава, двете страни изглежда са далече от постигане на споразумение.

IMG 20181020 1

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност