Събития

Мустафа Карадайъ: Чрез единство можем да съхраним своите достойнство и идентичност

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави културните дейци, представителите на читалища и НПО-та и гостите на "Четвъртата работна среща - Език, култура, изкуство и НПО", която се проведе в град Разград.

Мустафа Карадайъ призова да се изучава майчиния език както в семейството, така и в училищата.

Лидерът на ДПС заяви, че всички имаме една цел, и тя е да съхраним идентичността - езика, религията, етноса и културата и каза : "За да съхраним идентичността и достойнстовото си трябва да сме силни, а за да сме силни трябва да сме единни. По този начин можем да бъдем полезни на държавата."

На работната среща бяха обсъдени въпросите за съхранението и разпостранението на турското културно наследство на територията на Р България, обучението по майчин език в Бълрагия, народните читалища в България, работещи предимно с представителите на турския етнос, ролята на на ЕС и погледа на младото поколение към читалищната дейност.

Работната среща, организирана от евродепутата и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, бе уважена и от зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, народните представители Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов, Бюрхан Абазов и Имрен Мехмедова и областния председстел на ДПС Разград Севгин Шукри.

20181013 113532

20181013 130516

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност