Събития

Ръководството на ДПС се срещна с представители на ПАСЕ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с народните представители Йордан Цонев, Ерол Мехмед и Джейхан Ибрямов проведоха работна среща със съдокладчиците за България на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в рамките на пост-мониторинговия диалог Франк Швабе и Жолот Немет.
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ акцентира върху три основни проблема в изборното законодателство - ограничаването на броя на секциите в чужбината, ограничаването на конституционното право на глас на българските гражданите, които имат настоящ адрес извън ЕС. И не напоследно място забраната за агитация на език различен от българския език.
По време на срещата бе поставена и темата за изучаването на майчин език в училища и липсата на държавни образователни стандарти за майчин език и липсата  на учебници на турски език.
Председателят на ДПС постави и темата за овластяването на езика на омразата, който се лее в Народното събрание и стана част от изпълнителната власт.
Йордан Цонев представи на кратко законопроектите на ДПС за вероизповедания и Законопроекта за прозрачността на собствеността и финансирането на медиите. Като Цонев подчерта, че посредством диалог е постигнат консенсус с всички заинтересовани страни.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност