20glasuvay

Събития

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ: ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АТАКИ В ЕВРОПА НАЛАГАТ АКТУАЛИЗИРАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ СТАНДАРТИ, НА ПОЛИТИКИТЕ, НА ПРАВНИТЕ ПРОЦЕДУРИ И ПРАКТИКИ

Терористичните атаки в Европа налагат актуализиране на международните стандарти, на политиките, на  правните процедури и практики за превенция и разследване, заяви Председателят на ДПС Мустафа Карадай при откриването  на конференция на тема „Борба срещу финансирането на тероризма - от законодателство към практика”. Според Карадайъ, който е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства, една от целите ни следва да бъде постигането на по-висока ефективност в превенцията на изпирането на пари, и затова трябва да се работи на национална равнище и в Европейския съюз, и чрез международно сътрудничество.  

Участник в конференцията беше и евродепутатът Филиз Хюсменова - зам.-председател на групата на АЛДЕ и член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент. Тя беше и съорганизатор на конференцията от страна на АЛДЕ с колегата й Емил Радев от ЕНП, който е член на същата комисия и на специалните комисии по тероризъм и по финансови престъпления, данъчни измами и избягване на данъци. В конференцията взе участие и Йордан Цонев, зам.-председател на парламентарната група на ДПС и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

Събитието беше организирано в контекста на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз съвместно с Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-то  Народно събрание.

Ключов говорител на конференцията беше Натали Гризбек – евродепутат от  АЛДЕ и председател на Специалната комисия по тероризъм на Европейския парламент. Тя определи конференцията като „форум на високо ниво”, който изпраща послание за сътрудничество. Гризбек оцени положително транспонирането на европейското законодателство в борбата с тероризма в България и практическото му прилагане. Тя направи обзор на работата на комисията, която ръководи.

20180622 094001

20180622 130647

 

 

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност