20glasuvay

Събития

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ откри конференция на тема "Борба с ксенофобията"

„Виждаме поетапно трайно настаняване на ксенофобията. Езикът на омразата премина в полето на ксенофобията. На лице са явни симптоми на фашизъм”, това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, на откриване на конференция на тема „Борба с ксенофобията: Прилагане на мултикултурни и мултиезични модели”, организирана от  фондация „Либерална интеграция” и евродепутата Илхан Кючюк.

„Борбата с ксенофобията засяга не само България, Региона и Европа, но и целия свят. Това е един всеобщ проблем, без граници  - дълг  на всички демократично мислещи изповядващи общочовешки ценности, загрижени за мира и бъдещето на човечеството е да се справим с този проблем. Необходима е диагноза и  анализ и работа с държавни политики за справяне с проблема.” продължи Карадайъ.

"У нас проблемът за фашизирането на управлението става все по-актуален.  Нито една фашистка диктатура не идва изведнъж  в целия си блясък, с всичките си харектеристики. Всичко става поетапно с малки стъпки позволяващи компромиси и все в границата на добронамереното запазване на нацията", поясни Карадайъ.

Лидерът на ДПС посочи множество примери относно опасностите от появата на ксенофобията.„Омраза и разрушителна енергия не могат да съграждат, точно за това заедността,която е в основата на Български етнически модел е  уникален”, подчерта Мустафа Карадайъ. „Толерантността е залога за запазне на мира и бъдещето”, заключи Карадайъ.  

На конфернцията  взе участие народния представител Ерол Мехмед, присъстваха още зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов, народните представители Сергей Кичиков, Имрен Мехмедова, Севим Али, Хайри Садъков и Станислав Анастасов-член на ЦОБ.

20180621 113204

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност