20glasuvay

Събития

Групата на ДПС в местния парламент в Стара Загора гласува „против” предложението за промяна на турско-арабските имена на местности

 Групата на Движение за права и свободи в местния парламент в Стара Загора гласува „против” предложението за промяна на турско-арабските имена на 838 местности в Стара Загора.   Общинският съветник на ДПС в община Стара Загора Тунджай Йозтюрк изрази позиция,  че ще гласува против предложението, тъй като хората с арабско- турски имена се чувсват засегнати.  „Смятаме за свой дълг да защитим техните права и свободи в демократична, натовска и европейска България” заяви общинският съветник по време на заседание на общинския съвет на Стара Загора.

 Той обясни, че проблемът не са самите наименования, а идеологията, а идеологическите мотиви на общинските съветници, вносители на предложението. Според него те са водени желание за противопоставяне, разделение,  насаждане на омраза. Идеологията, която представя арабско-турските имена независимо дали са на местности или на хора като най-голямото зло за българското общество, на Българската държава и в конкретния случай на община Стара Загора.”

 Йозтюрк сравни предложението на Общинския съвет с грозните събития на т. нар. „възродителен процес” и повтори, че основната цел и кауза на ДПС е това да не се повтаря никога повече. Той определи този акт като див популизъм или евтин предизборен PR на управляващото мнозинство и сериозно изпитание пред българската демокрация.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност