Събития

Мустафа Карадайъ от Пристое: Имаме управление, което поставя под риска евроатлантическото ни бъдеще!

Днес има хора, има управление в нашата страна, което поставя под риска евроатлантическото бъдеще на нашата родина. Това е много опасно, заяви в каолиновското село Пристое лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, където се отбеляза 29-та годишнина от майските събития през 1989 година

Най-много на нас ни отива да заявим - ние ще бъдем по-единни от всякога в защита на демокрацията, в защита на евроатлантическото бъдеще на нашата родина, на нашите деца и младежи. Ние ще бъдем единни в защитата на демокрацията и на Балканите, и в нашия регион, и в Европа и в Еврпейския съюз, допълни той. Лидерът на ДПС допълни, че партията следва линия за интеграция не само на Балканите, а на Югоизточна Еворпа.

„Имаме силата да отстояваме правата и свободите на всички граждани. Имаме силата и каузата да защитим демокрацията в нашата родина, в нашия регион и в Европа, когато е под риск. А тя днес е под риск.“, настоя Карадайъ.

“В нашата родина ние за съжаление оставаме единствени, които се противопоставяме на омразата, на национализма, на разделението. И 89-та година бяхме единствени, които се противопоставихме на онези грозни процеси. Тогава бяхме единни и успяме”, обърна се председателят на ДПС Мустафа Карадайъ към стотици, дошли на възпоменателения митинг.

На митинга присъстваха зам.-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Ахмед Ахмедов, Янко Янков, Нигяр Джафер - зам. председател на НС, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов – зам. председатели на ПГ на ДПС, народните представители Хасан Адемов, Велислава Кръстева, Ихсан Хаккъ, Танер Али, Имрен Мехмедова, Бюрхан Абазов, Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, Елхан Кълков, евродепутатът и лидер на Младежко ДПС Илхан Кючюк, евродепутатът Неджми Али, членове на ЦОБ Камен Костдинов, Четин Казак и Рушен Риза и представители на младежките структури, областните председатели на ДПС Айсел Руфат, Сали Табаков, Ердинч Хаджиев, кметове на общини, общински съветници, общински председатели на ДПС. 

По-рано днес ръководството на партията, заедно с областната организация на ДПС Шумен, народни представители, членове на ЦОБ, евродепутати и представители на Младежко ДПС поднесоха венци и цветя  на паметниците на жертвите на т. нар. „възродителен процес“ в селата Кус, Тодор Икономово, Климент  и Пристое.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност