Събития

Мустафа Карадайъ от Руйно: Единни, отново ще се борим за правата и свободите, ще защитим демокрацията!

"Добре помним 1989 година, и лицата, и героите от 1989 година от различните страни на барикадата", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред митинг, организиран от ДПС Силистра. "Ако същите лица, тогава с тоягата, а днес с административната преса, се опитват да ни мачкат достойнството, тогава резултатът от тази преса и поддаването на пресата са националистите на власт, резултатът от тази преса е национализмът да стане държавна политика в моята Родина", заяви Карадайъ.

“В Дулово трябва да решим кои сме, какво искаме от себе си и по-важно, какво искаме да оставим на децата си”, продължи лидерът на ДПС.

“Ние сме доказали, че сме смели да взимаме решения, когато е трудно. Единни отново ще се борим за свободата си, единни ще отстояваме правата и свободите си, единни ще защитим демокрацията!"

Председателят на ДПС участва в местността "Аязмото" край дуловското село Руйно във възпоменателен митинг за годишнината от мирните протести през 1989 г. и в памет на жертвите на т. нар. "възродителен процес". Мустафа Карадайъ подчерта, че събитията от онова време пораждат смесени чувства, но няма омраза и реваншизъм. 
Лидерът на ДПС обърна внимание, че Дуловският район е един от районите, където започват мирни протести против тоталитарната власт, против потъпкването на човешкото достойнство, против потъпкването на правата и свободите.

“Няма как да не изпитваме гордост, че имаме силата и каузата да се борим да отстояваме свободата си, каузата да носим тази сила и за миг да не забравяме колко сме силни, когато сме единни”, завърши Карадайъ.

На митинга присъстваха зам.-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Ахмед Ахмедов, Янко Янков, Нигяр Джафер- зам.-председател на НС, Йордан Цонев и Хамид Хамид – зам.-председатели на ПГ на ДПС, народните представители Рамадан Аталай, Хасан Адемов, Велислава Кръстева, Ихсан Хаккъ, Танер Али, Имрен Мехмедова, Бюрхан Абазов, Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, евродепутатът и лидер на Младежко ДПС Илхан Кючюк и представители на младежките структури, областният председател на ДПС Силистра Насуф Насуф, кметове на общини, общински съветници, общински председатели на ДПС. 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност