Събития

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ЦЕНТЪР НА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА В ТЪРГОВИЩЕ ОРГАНИЗИРА ПОЧИСТВАНЕ НА МЕСТНОСТТА „БАБА КОНДУ“ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЗЕМЯТА

По идея на зам.-председателя на ДПС и евродепутат  Филиз Хюсменова  Европейският й информационен център в гр. Търговище организира пролетно почистване в историческата местност  „Баба Конду“, с. Братово.

Поводът за почистването е  Денят на Земята – 22 април, който се отбелязва от повече от 12 000 партньори в 174 държави. Участниците провеждат събития, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

В почистването на местността „Баба Конду“ активно се включиха младежи от МДПС в гр. Търговище. Те бяха мотивирани и от ежегодното провеждане в тази местност на най-големият летен събор на мюсюлманите от региона. От 16-ти век насам поклонниците на исляма почитат мястото като чудотворно. В наши дни, там се събират стотици жители на Североизточна България, гости от цялата страна и от Турция, а представители на Движението за права и свободи традиционно отправят посланията си към  гражданите.

Почистването завърши с пролетен пикник, а координаторът на центъра Емине Адемова предаде на младежите благодарността и подкрепата на Филиз Хюсменова.

122

121

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност