Събития

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с посланика на Черна гора

Председателят на ДПС се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Черна гора в България Н. Пр. Снежана Радович. Тема на разговора беше пресъединяването на Западните Балкани в ЕС и развитието и сигурността на региона. Председателят на ДПС заяви, че ДПС дава своя принос в процеса за присъединяване на държавите от Западните Балкани към ЕС.

Той отбеляза, че НС прие предложение на ДПС, за ускорено присъединяване на Западните Балкани към ЕС в актуализираната Стратегията за националната сигурност на Р България.

Карадайъ бе категоричен, че "с общи усилия трябва да работим за присъединяването на всички държави от Западните Балкани."

"Балканите сме един регион от мозайка от етноси. Всяка една държава граничи със себе си. Заедно с инфраструктурата и икономиката, сигурността също е много важна за държавите на Балканите и за гражданите им", заключи председателят на ДПС и призова "с общи усилия да направим така че да премахнем бариерите и границите".

Срещата е поредната от серия срещи, които ДПС проведежда с посланиците на държави от Западните Балкани.

На срещата присъстваха още зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид и членовете на ЦОБ на ДПС Станислав Анастасов и Юнал Лютфи.

20180316 112255

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност