Събития

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред младежкия елит: В ДПС активните млади хора имат реален шанс за реализация

„В ДПС активните млади хора имат реален шанс за реализация“ заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред младежките областни председатели на партията. Той присъства на съвместно заседание на областните председатели на Младежко ДПС и Централният оперативен съвет на организацията, който се проведе в София.

Властта е инструмент за постигане на цели, инструмент за да подобри начина на живот в родината, каза лидерът на ДПС пред младежите. „За да имаме самочувствието и готовността за властта, ние е необходима ясна оценка, ясни идеи за това, което е нужно да се промени и трябва да знаем какво и как ще променим. Много от системите на секторните политики имат проблеми и те се нуждаят от реформи и промяна.“ заяви той и разкритикува управляващите, за това, че се движат по инерция, без обща идея и визия за нужните реформи, също така и воля за реализирането им.

„Ние трябва да сме готови за властта. Този процес трябва да се развива в координация с различните партийни органи и най-вече с младежката организация. Активните свободни граждани са, тези които всеки ден се сблъскват с проблемите в отделните сектори и знаят какви проблеми имат и какви реформи са необходими в съответните сектори. Ние от ДПС имаме силата да търсим решенията на проблемите и да зададем визията. Ние можем да дадем своя дял и принос за развитието на страната. Смелостта не ни липсва, имаме също волята, знанието и опита. Нужно е да го направим заедно и координирано.“ продължи Карадайъ.

„С  младежката организация и с това, което има възможността да прави младежката организация и младия човек в ДПС, можем да бъдем полезни за страната си.“ заяви Карадайъ.

Председателят на ДПС обърна внимание и на младежкото предприемачество като насърчи младежите да търсят реализация в България. Регионите имат нужда от частна инициатива, предприемачество, инвестиции и трайна заетост, заяви той. „Ние сме хората, които трябва да го направим от една страна за себе си и от друга страна да бъдем пример за нашите приятели, които заминават в чужбина. Човек се бори за да живее по-добре.”

„Има едно явление в световен план - политиката и политиците са се откъснали от хората. В България не е по-различно. Свободните и активни граждани трябва да участват във формирането на решенията и тяхната реализация. Преди да се вземе съответно решение, самата идея и проект за решение трябва да са стигнали до онези, за които се отнася и върху, които ще има влияние. Трябва да има обратна връзка от тях и те да участват във формирането на решението. По този начин властта ще бъде по-близо до тези, върху които се упражнява. Това се нарича отворено управление. Ние ще продължаваме чрез младежката огранизация да развиваме тази идея.“ каза лидерът на ДПС.

Председателският съвет на младежката организация на ДПС бе предхождан от семинар на тема „Иновативни възможности за младежко предприемачество“. Експерти от различни сектори представиха пред представителите на младежката организация различни възможности, от които те могат да се възползват.

Форумът излезе с решение да подкрепи инициативата Minority Safepack, която цели да насърчи Европейския съюз да подобри защитата на правата на гражданите на ЕС, които принадлежат към различни етнически и езикови малцинства в рамките на ЕС.

Председателският съвет на Младежко ДПС приключи с дискусия на теми като актуално политическо състояние на структурите, областите и страната, реализацията на младежите, Истанбулската конвенция, либерализмът в България и Европа и други.

На форума присъстваха още и народните представители Имрен Мехмедова и Севим Али, областният председател на ДПС София-град Нихат Кабил и студенти и млади хора от софийската организация на партията.

20180210 113122 z

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност