Събития

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ПРОВЕЖДА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

Информационна кампания по повод Международния ден за безопасен интернет  провежда зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова. Координаторите в Европейските й информационни центрове в страната проведоха срещи с ученици, чрез които проучиха и обогатиха знанията им за опасностите в интернет пространството.


На повече от 250 деца от шест области - Разград, Варна, Дулово, Добрич, Търговище и Враца беше представена тематична презентация, която ги учи как да играят и да се учат, как да контактуват във виртуалното пространство без да бъдат застрашени по някакъв начин. С тази кампания Хюсменова се присъединява към инициативата #SaferInternet4EU, стартирана от българския еврокомисар Мария Габриел за целия Европейски съюз, която ще се реализира през 2018 г.


На по-малки и по-големи ученици от ОУ "Васил Друмев" - с. Орляк, община Тервел, ОУ "Христо Смирненски" - гр. Дулово, СОУ "Христо Ботев" - гр. Цар Калоян, СОУ "Никола Войводов" - гр. Враца, от с. Руец, община Търговище и гр. Долни Чифлик, област Варна, беше припомнено значението на позитивното и отговорно поведение онлай.  Децата се запознаха с евентуалните вреди от излагане на неподходящо съдържание в сайтове и опасността от предоставяне на информация за себе си. Те обсъдиха какво представлява кибертормозът, към кого и откъде могат да потърсят помощ при рискови ситуации.  

По време на срещите учениците не скриха своя интерес и споделиха ситуации, на които са попадали. Всички получиха образователни книжки за Европейския съюз.
2 fhh

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност