Събития

ЗАМ.- ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ОРГАНИЗИРА ВЪВ ВАРНА СЕМИНАР ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С РАКА – 4 ФЕВРУАРИ

Зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова организира в гр. Варна семинар по повод Световния ден за борба с рака. Над 50 жени от областта откликнаха на поканата на Европейския информационен център на Хюсменова във Варна и се събраха на 4 февруари в арт - залата на радио „Варна” , за да бъдат информирани за коварната болест, методите за превенция и ранна диагностика на заболяването.

Координаторът на центъра Уман Дубаз предаде на дамите загрижеността Хюсменова за опазването на здравето и живота на българските жени. Според нея, доброто здраве е необходимо условие за лично и обществено благополучие, а защитата на здравето посредством функциите на здравеопазването е едно от фундаменталните човешки права.  

Лектор на семинара беше хирургът-онколог д-р Денислав Белински. Той представи презентация за видовете рак на гърдата и неговото разпространение, за рисковите факторите и симптомите, за лечението и храненето при заболяване. Неговото послание към жените беше, че твърде много хора ги обичат и разчитат на тях, и че това ги задължава да обръщат внимание на здравето си. Превантивната медицина е грижа за здравето на здравите, обобщи лекарят.

Участничките в семинара проявиха голям интерес към темата и зададоха множество въпроси, на които д-р Белинов отговори с удоволствие.

2 fh

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност