20glasuvay

Събития

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ ВРАЦА: ДЪРЖАВАТА НИ СЕ НУЖДАЕ ОТ ЯСНА ПОСОКА И ЦЕЛ НА РАЗВИТИЕ

Държавата трябва да има ясна посока и цел на развитие, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във Враца. Той беше в града по повод семинар за земеделски производители, организиран от зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова.

Активните граждани и гражданското общество са приоритети на ДПС, това е социалната база, за която работим, каза председателят на партията. Свободните и активни граждани трябва да са съсубект при вземане на решенията в държавата и съучастници при реализирането им, обърна се Мустафа Карадайъ към участниците в семинара „Устойчиво земеделие и преработвателен сектор в област Враца. Актуални възможности за малкия и средния бизнес в селските райони.”.

Зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова организира обучението по желание на областната структура на ДПС. В  него се включиха около 60 земеделци от цялата област. Лектор на семинара беше Ализан Яхова, бивш изпълнителен директор на Държавен Фонд „Земеделие“, която предостави актуална информация по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Беше обърнато внимание на изискванията към кандидатите за финансиране, на финансовите условия, приоритетни проекти, които биха могли да се конкурират, както и на възможностите за малкия и средния бизнес в селските райони. 

В семинара се включиха още народният представител Димитър Аврамов,  областните председатели на ДПС Враца Борислав Банчев и на Монтана Тихомир Трифонов, областният председател на МДПС Враца Николай Николов и общинските председатели на ДПС в област Враца.

Семинарът беше последното публично събитие на Европейския информационен център на Филиз Хюсменова във Враца от работния календар за 2017 г.

1

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност