Събития

Мустафа Карадайъ от Хитрино: С трагедия като тази можем да се справяме само, ако сме единни. Не сме губили връзката си с хората нито за ден в тази година!

„Тежките моменти ни припомнят, че трябва да сме силни, а за да сме силни, трябва да сме обединени.“ каза пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който бе в Хитрино за годишнината от тежката авария.

Движението за права и свободи почете паметта на жертвите при инцидента с избухналата влакова композиция  от миналата година. Ръководството на ДПС поднесе венци в памет на жертвите. Бяха заколени две телета, като месото се раздаде на жителите на Хитрино и се прочете молитва в памет на загиналите.

На въпрос на журналистите председателят Мустафа Карадайъ каза „Още от първия ден на трагичния инцидент бяхме заедно с хората. Ситуацията беше много тежка, дори и сега като върнем  спомените назад. Но ние сме с хората,  и в добро, и в лошо. В живота няма само хубаво или лошо, има и едното, и другото. Днес сме тука за да отдадем почит за загиналите и да си припомним за тези тежки времена. През тази една година ние сме в непрестанна комуникация с  пострадалите хора.Тежките моменти,  ни припомнят, че трябва да сме силни, а за да сме силни, трябва да сме обединени.“

Пред събралите се жители на общината председателят поздрави структурите на Движението и заяви, че в тежките дни миналата година бяхме заедно и единни, защото трябваше да бъдем силни, за да излезем от тежката ситуация.

„Измина една година от трагичния инцидент с влака, а за една година се случиха различни неща. Още от първите часове на първия ден след случката бяхме тук с екипа и до последно останахме за да сме близо до хората и с каквото можем да сме полезни на тях. С такава идея и днес се събрахме и бих искал да поздравя всеки един от присъстващите лично за съпричастността към мъката и болката на  пострадалите и на близките на жертвите. Ние пак сме заедно и ще трябва да сме заедно и в хубавите, и в лошите дни.“ заключи Карадайъ.

За да почитат паметта на жертвите при тежката авария присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на НС и народен представител от област Шумен д-р Нигяр Джафер, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Ихсан Халил и Танер Али, областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфад, общинският председател на ДПС Хитрино Севджан Акиф, Нида Ахмедов-кмет на община Каолиново, Алкин Неби-кмет на община Кубрат, Севгин Шукри-областен председател на ДПС Разград, общински председатели и членове и симпатизанти на ДПС.

20171210 105858

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност