Събития

Ден на Мароко в Белица се проведе със съдействието на евродепутата Илхан Кючюк и кмета Радослав Ревански

Посланикът на Мароко присъства на представянето на мароканската култура в Белица.

Ден на Мароко в Белица се проведе по инициатива на кмета Радослав Ревански и евродепутата Илхан Кючюк.

По покана на българския евродепутат, който участва и в Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб, на събитието присъства и посланикът на Кралство Мароко в България Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи.

“Отношенията между България и Мароко са чудесни и се радвам да видя, че продължават да се развиват по същия начин. Ако си представим Мароко като едно дърво, чиито корени са в Африка, то клоните му със сигурност ще достигат Европа. Няма друга африканска държава, която да е толкова тясно свързана с Европа – и в миналото, а и в настоящето”, заяви по време на откриването евродепутатът Илхан Кючюк.

В рамките на Деня на Мароко 400 кв.м. в туристическия информационен център, разположен в сградата на историческия музей, бяха представени традиционни марокански занаятчийски продукти. Жителите на общината имаха удоволствието да видят работата на майстори на дървени и сребърни изделия. Състоя се и дефиле на марокански женски традиционни костюми. Посетителите имаха също така възможност да дегустират традиционна мароканска кухня, както и специфични за региона на Белица Ястия.

“Целта ни е не само да представим мароканската култура в Белица, но и да почетем същевременно българската култура и нейните традиции. Искаме българите и мароканците да се опознаят по-добре и да работят продуктивно заедно. Вярвам, че това представяне на Мароко ще е много интересно за хората”, каза кметът на община Белица Радослав Ревански.

PC080018

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност