Събития

Пресконференция на Областния съвет на ДПС Шумен

 Председателят  на областната структура на ДПС Шумен Айсел Руфад заедно с  народните представители от област Шумен  д-р Нигяр Джафер и Хамид Хамид дадоха пресконференция, на която  бе  съобщено за решение на Областния съвет на ДПС Шумен от 13 ноември 2017 г.   за провеждане на местни общински отчетни, отчетни- изборни и начало на провеждане на учредителни събрания в община Хитрино.  Бе направен и коментар за състоянието на структурите в областта. Aйсел Руфад  отрече твърденията за  подадена оставка в община Каспичан. Самите местни председатели на трите структури там са научили от медиите, че са напуснали ДПС. По думите на Руфад последните събития в община Хитрино били „манипулативни и спекулативни“

„Няколко дни преди напускането на кметове и на общински съветници от Хитрино на нас ни позвъниха доста притеснени от тях и ни заявиха, че са притискани и съм им раздадени предварително попълнени бланки, с които да подадат оставка иначе си губят хляба. За съжаление, не успяхме да ги защитим, но искам да им съобщя, че вратата на ДПС към тях е отворена. Не е отворена за предателите, които ги принудиха и направиха всичко това да се случи."Това заяви на пресконференция народният представител от ДПС Хамид Хамид по повод последните събития.

За областното ръководство на ДПС в Шумен напускането на кметове и на общински съветници от община Хитрино  не е новина. Индикация затова имало още през месец юни, когато в Хитрино се е провело събрание с участието на лидера на движението Мустафа Карадаиъ и членове на общинския съвет са гласували за изгонване на хората от събранието, дошли да поставят  въпроси свързани с аварията и отстраняване на щетите. "Ние продължаваме напред, върви нормален цикъл на отчетни, отчетно-изборни и учредителни събрания. Организацията продължава да работи", каза д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на Народното събрание и народен представител от Шуменския регион.

Председателят на организацията в Каспичан е подал оставка. Напускането и е по здравословни причини. Като слухове определиха и напускането на други  организации. По отношение на декларацията, в която се протестира срещу налагани решения и аавторитаризъм, Хамид Хамид отговори: "Смехотворно е да се говори за авторитаризъм от една община, която е ярък пример какво значи авторитаризъм". Като друга причина за недоволството д-р Джафер посочи промяната в устава на ДПС-кметове и депутати да не  заемат поста областни председатели на Движението. "Преплитането на политическа, административна и икономическа власт води до авторитаризъм, търсех по-мека дума", допълни депутата д-р Нигяр Джафер. "Драмата се получи в Шумен и от тогава целта на определена личност е да докаже, че без него няма как да функционира един единен организъм каквато е структурата на ДПС", уточни д-р Джафер.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност