Събития

ДПС с кандидатура за зам.-председател на АЛДЕ на 38-ия Конгрес на Алианса на либералите и демократите за Европа в Амстердам

 Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ оглавяви делегацията на ДПС , която участва в 38-ия Конгрес на АЛДЕ в Амстердам. В състава й са включени още  ръководителят на българската делегация в Групата на АЛДЕ в ЕП и зам.-председател на ДПС - Филиз Хюсменова, евродепутатите Неджми Али, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, народните представители д-р Джевдет Чакъров и Имрен Мехмедова, члена на ЦОБ на ДПС и член на бюрото на ЛИБСЕН Станислав Анастасов и изпълнителния директор на фондация Либерална интеграция Биршен Ибрямова. Делегатите от ДПС ще вземат активно участие в работата на конгреса при обсъждане на приоритетните теми. 

Председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк е номиниран за втори мандат на позицията зам. председател на Алианска на либералите и демократите за Европа. 

На конгреса ще бъде проведен и избор на ново ръководство на партия АЛДЕ - предстои преизбиране на настоящият председател Ханс Ван Баален и избор на шестима заместник-председатели, които да оглавят партията.

Либералният конгрес събра 1500 европейски либерали и демократи, които ще дискутират по приоритетни за бъдещето на Европа теми като миграцията, укрепването на европейската сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, предотвратяването на крайното радикално насилие и защитата на европейските либерални принципи.

Приветствие при откриването на Конгреса отправиха председателят на партия АЛДЕ, Ханс Ван Баален, както и изтъкнати лидери от либералното политическо семейство - Ксавие Бетел - министър - председател на Люксембург, и председателят на групата на АЛДЕ в Европейския Парламент Ги Верхофщат. 

59833E81 0DAD 488C 85D7 81573FF3C267 По време на конгреса делегацията на ДПС, водена от Мустафа Карадайъ се срещна със сър Греъм Уотсън, членовете на Бундестага Михаел Линк и Михаел Тойрер.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност