Събития

Делегация на ДПС водена от председателя Мустафа Карадайъ е в Амстердам, Холандия за заседание на съвета и конгрес на АЛДЕ партия

Днес делегация на ДПС водена от председателя Мустафа Карадайъ участва в заседание на Съветa на АЛДЕ. ДПС подкрепи приемането на няколко либерални партии от Балканите в либералното семейство, като либералите от Македония придобиха пълноправно членство, а две нови партии от Хърватска и една от Босна и Херцеговина бяха приети за асоциирани членки.

Съветът разгледа и след сериозни дебати прие процедурата за издигане на топ-кандидат на АЛДЕ за предстоящите Европейски избори през 2019 г., както и работна група, която да изготви съответната предизборна програма.

Съветът обяви официално, че следващото заседание на либералите на върха ще се проведе в София, България като домакин на срещата ще бъде Движението за права и свободи. В заседанието днес освен председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участваха и евродепутатът и вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кючюк и членовете на ЦОБ д-р Джевдет Чакъров и Станислав Анастасов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност