Събития

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с посланици на европейските страни

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с посланици на дръжави-членки на Европейския съюз в хотел „Рамада“, София.

Карадайъ обсъди актуални въпроси и процеси във вътрешно-политически план и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Той подчерта, че това е изключително важен момент за страната, когато приоритетни теми за Европа и България ще бъдат поставени за обсъждане и решаване.

Председателят Мустафа Карадайъ обясни колко е важна тази среща и каза, че след 10 години членство в ЕС срещите трябва да са по-чести, а разговорите – по-открити. Той припомни, че на предишната среща е изразил позицията на ДПС, че правителството се подкрепя от националисти и езикът на омразата става официален език. Понастоящем националистите са във властта и омразата е в действие.

В България, загърбвайки ценности, целейки единствено и само да се задържат на власт сега, някои не си дават сметка какво бъдеще на страната и региона залагат и това е много опасно, отбеляза Карадайъ.

На въпроса за вота на недоверие Мустафа Карадайъ каза: „Ние от ДПС заявихме още в първия ден на това правителство, че ГЕРБ чрез включване на националистите във властта прави отстъпление от демократичните и европейските ценности и няма да получат и ден толерантност от нас. Затова ние ще подкрепим вота на недоверие.“

Председателят на ДПС коментира и членството на Западните Балкани и на Турция в ЕС, като заяви, че ние като съседи имаме нужда от демократична Турция. Като част от този процес той посочи продължаването на преговорите за членство в ЕС.

„Ние ще работим за членството на Западните Балкани в ЕС. Ние ще работим в тази посока, споделяйки ценностите на Българския етнически модел, чийто идеолог е нашият почетен председател д-р Ахмед Доган. Ние има какво да дадем на Западните Балкани. Моделът на заедността, моделът на помирението, моделът на познаването на историята и извличането на поуки от историческите уроци, Българският етнически модел – ще ни помогнат да гледаме напред в общото ни бъдеще, в бъдещето ни в заедност. Ние работим и ще продължиаваме да работим в тази посока и считаме, че бъдещето на Балканите е в помирението и обединението в европейското семейство. Това е положително и за Европа“, подчерта Карадайъ.

„Европа трябва да се обединява, а не да се разделя“, заключи Карадайъ.

На срещата присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, заместник-председателят на ДПС Янко Янков, народните представители Халил Летифов и д-р Джевдет Чакъров и членовете на ЦОБ Юнал Лютфи и Станислав Анастасов.

20171128 103720

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност