Събития

Мустафа Карадайъ от Кърджали: Няма да позволим да има отстъпление от парлемнтаризма и демокрацията в нашата страна

Председателят на ДПС пристигна в Кърдажали за да присъства на заседание на Националния съвет на Младежко ДПС.

Пред журналисти в Кърджали Мустафа Карадайъ коментира оставката на председателя на НС Димитър Главчев  „ Оставката на г-н Главчев беше неизбежна в тази ситуация и тя е факт.”   Относно избора на Цвета Караянчева, той заяви, че познава работата и като народен представител и посочи че „Още по време на разискванията в нашата декларация ние посочихме  основните характеристики на институцията  председател на НС   и нашите изисквания,  без да знаем кой ще бъде предложен за председател.” Карадайъ  допълни „Оттук нататък, ние ще следим дали се изпълняват тези изисквания, които  са към институцията  председател на НС. Ние няма да останем безкритични,  но ще бъдем обективни в нашите оценки, в нашите критики, ако има нужда от такива. Ние няма да позволим да има отстъпление от парлемнтаризма и демокрацията в нашата страна.”, бе категоричен Карадайъ. „Ние заявихме, че едно от задължение на институцията е да се противопоставя на всяка форма на омраза, ксенофобия, противопоставяне и разделение. И ще наблюдаваме  дейността в НС. Това са впрочем и  ценности на  Европа. Ние обявихме и мотото на декларацията ни от последния Национален съвет  „ Европа, Балканите и България – зона свободна от национализми и  радикализми” .

 В заключение Мустафа Карадайъ заяви, че „Всяка личност е свободна в правова и демократична  държава и носи отговорност за личните си действия, но институциите имат своите изисквания и те по един или друг начин задължават личността да покрива техните изисквания. За това личността Караянчева не е толкова от значение, колкото изпълняването на критериите, характеристиките и изискванията на институцията председател на НС.”

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност