Събития

Преодоляването на национализма – главната задача за многострадалните Балкани

С тези думи се обърна към народните представители от трибуната на Българския парламент председателят на гръцкото Народно събрание Николаос Вуцис. В петък гръцкият държавник беше на посещение в София, по време на което проведе срещи на високо равнище и държа реч в парламента. Условието, което е необходимо за да се спре вълната от надигащи се национализми и евроскептицизъм  е наличието на политическа воля, категоричен бе Вуцис. Утвърждаването на сигурността на Югоизточна Европа зависи от преодоляването на националистическите настроения, възпиращи нейния прогрес, каза още парламентаристът.

Само с ефективни и достоверни решения по тези въпроси ще се запази обединена Европа и ще бъдат победени силите на популизма, на крайната десница и на евроскептицизма.

Тези послания, заедно с изразената готовност на гръцките  политици за подкрепа и съвместни усилия с българското правителство, в контекста на българското председателство на Съвета на ЕС трябваше да бъдат внимателно чути от представителите на системните партии на България.

Позицията на Вуцис изразява подкрепата за основната за либералите от АЛДЕ партията и ДПС, като пълноправен член на либералното семейство теза за намирането на политическите съгласия и решителни действия, за възпирането на национализмите и популизмите в цяла Европа, Балканите и България. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност