Събития

Ръководството на ДПС се срещна с регионалните директори на Фондация „Фридрих Науман”

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с регионалните директори на Фондация „Фридрих Науман”, които се намират в България по повод регионалната среща на директорите от Югоизточна и Източна Европа. Специален гост на срещата  бе Манфред Рихтер-ковчежник на ФНФ.

На срещата присъстваха още Ахмед Ахмедов-зам.-председател на ДПС, членовете на ЦОБ Юнал Лютфи, Джевдет Чакъров и Станислав Анастасов, Илхан Кючюк-евродепутат и председател на Младежко ДПС и Биршен Ибрямова-изпълнителен директор на Фондация „Либерална интеграция”.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ  и ковчежникът на ФНФ Манфред Рихтер изразиха своята готовност за сътрудничество и борба срещу популизмите и радикализмите, застрашаващи демокрацията в България и в Европа.

Карадайъ изрази своето безпокойство, че езикът на омразата и поведнието на националистите са се превърнали в пример за подръжание, а ксенофобията е отражение на властта. Той благодари за партньорството с ФНФ до сега и изрази готовност за съвместна работа относно включването на младите в политиката. Той настоя основната съвместна дейност да бъде насочена към развитие на младежкото предприемачество и възможностите за реализация на младите хора в България.

Манфред Рихтер заяви, че Фондацията работи единствено с ДПС в България и благодари за доброто сътрудничество и постигнатите резултати.

„Популизмът не само в България, но и в света води до негативно развитие на обществото. И ако позволим това да се случи, нашите общества няма да са свободни. Трябва да работим за защита на основните либерални ценности - свобода, отговорност, толерантност.” каза Рихтер.

unnamed 111

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност