Събития

Ръководството на ДПС се срещна с организацията на евреите в България „Шалом”

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Хасан Азис и Станислав Анастасов-член на ЦОБ проведоха работна среща с председателя на Организацията на евреите в България „Шалом” Александър Оскар и част от  ръководството на „Шалом”.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обясни за поколенческия диалог в ДПС и представи ръководството на партията. Той припомни за загрижеността на ДПС за държавата и опасенията от действията на управляващите. „Няма чувствителност в публичното простванство към езика на омразата, няма изглед за промяна и днешните действия в бъдеще създават проблеми.  Крайните националисти в Европа са изолирани от властта, а ние в България ги представяме за нормални. И се достига до такива действия като в еврейското гробище в София.”

„Философията на заедността, философията на ДПС и на д-р Ахмед Доган важи и за днес.” заяви Карадайъ.

Представителите на еврейската общност благодариха за декларацията, която бе изчетена в НС осъждаща поругаването на еврейското гробище в София. „Ние споделяма вашата загриженост и искаме България да стане една по-добра държава за живеене в ЕС. Можем да покажем на света, че независимо от религиозните си различия, ние в България можем да седнем на една маса.” заявиха представителите на Шалом.

В заключение на срещата представителите на ДПС и организацията на евреите в България „Шалом” осъдиха провеждането на Луковмарш и изразиха своето желание за сътрудничество в борбата срещу езика на омразата, ксенофобията и антисемитизъма.

IMG 3148

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност