Народно събрание

Представители на ОССЕ се срещнаха с ръководството на ДПС

Представители на ОССЕ се срещнаха с Председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова, Илхан Кючюк- младежки представител и евродепутат. По време на срещата представителите на ОССЕ бяха запознати с основните послания на кампанията на ДПС и средставата чрез които достигат те до обществото. Основна тема на разговорът бяха основните правила в изборния кодекс.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ акцентири върху три основни проблема в изборното законодателство. На първо място председателят постави въпросът за ограничаването на броя на секциите в чужбината, на второ ограничаването на право на глас на гражданите като правото е обвързано с гласуване единствено и само на неговия адрес. И не напоследно място забраната за агитация на език различен от българския език.

Представителите на мисията на ОССЕ споделиха разбиране по така поставените проблеми и отбелязаха че проблемът със забраната за агитация на език различен от българския вече е бил констатиран в техните доклади и са направени прекопоръки. Те изразиха своята готовност да отново да отразят фактът, че забрана за агитация на други езици продължава да съществува в българското законодателство.

20170308 094246

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност