20glasuvay

Народно събрание

ДПС поиска национална стратегия за малкия и средния бизнес на консултациите при Президента

 

Съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, зам.- председателя на НС доц.д-р Алиосман Имамов и зам.-председателят на ПГ на ДПС Ферихан Ахмедова участваха в срещата с президента Росен Плевнелиев, която се провежда в рамките на Месеца на политическите консултации. Акцент и приоритет в управлението на страната трябва да бъде семейният, малкият и среден бизнес в частност в сектор „Земеделие”. По думите му, едната от обсъдените теми е тази за стабилността и сигурността в страната, другата е за самата политическата стабилност, обясни той. „Изключително сме доволни, че Президентът се съгласи с нашите тези и акценти в сферата на икономиката и развитието на страната. Акцент и приоритет в управлението на страната би трябвало да бъдат семейният, малкият и среден бизнес в частност в сектор „Земеделие”“, обясни той. Карадайъ заяви, че инвестиции в страната са нужни и в сектора на инфраструктурата. „Инвестициите от другата страна, които са за поминъка на хората, инвестициите, които имат за приоритет заетост са по-важни“, коментира още той.

В отговор на въпрос за това как партията гледа на това, че премиерът поиска да се отмени процедурата по избор за шеф на КЗК съпредседателят Четин Казак добави, че изказванията за спиране на процедурата, не оставят в обществото усещане за стабилност. "Подобни противоречиви сигнали не дават добра картина относно синхрона на управляващото мнозинство, относно последователността на предприетите действия и вземаните решения, в крайна сметка не остават в обществото усещането за стабилност и предвидимост в управлението. Тези констатации будят безпокойство и аз се надявам, всички фактори в управлението да си вземат поука и да променят своето поведение, ако искат да продължат да имат претенциите, че представляват мнозинството от българскките граждани” заяви Казак.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност