Народно събрание

ДПС Русе - Mустафа Kaрадайъ: Борбата с бедността и демографската криза е общата нишка за всички секторни политики

ДПС Русе откри предизборната си  кампания за Парламентарни избори 2017. Официални гости бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят и евродепутат Филиз Хюсменова, евродепутатът Илхан Кючюк, Йордан Цонев – водач на листата в Хасково, Велислава Кръстева – водач на листата в Плевен.  По време на откриването беше представена листата на Движението за 19-ти многомандатен избирателен район Русе,  водена от Бюрхан Абазов.

Пред препълнена зала на общината в Русе, председателят  Мустафа Карадайъ заяви „Ние  поискахме да предизвикаме промяна, чрез президентските избори и успяхме. Победата на предстоящите парламентарни избори ни е нужна не за нещо друго, а за да реализираме промяната, която искаме. Предстоят ни много битки-битка с омразата, битка с разделението, с противопоставянето, с фитилджии, които си запалиха фитила. Но ние в България нямаме нужда от фитилджии и в Русе няма да позволим да има фитилджии“.  

 „ДПС има ясна и изпълнима програма, общата нишка за всички секторни политики е борбата с бедността и демографската криза. Ключът за това  е държавата да подпомага на бизнеса и да разчисти пътя на инвеститорите” допълни Карадайъ. „Всеки един от нас със своя опит и енергия, трябва да даде всичко от себе си за общата ни сигурност, за по-доброто бъдеще, за каузата, за победата, за ДПС  №9 Да спасим България!”

Карадайъ представи водача на листата за Русе  Бюрхан Абазов с думите:„В България като се заговори за земеделие търсят Абазов, а като се заговори за Абазов всеки се сеща за земеделие“.

От своя страна Абазов заяви, че ДПС влиза със самочувствие в тази кампания след снощната победа на изборите в Глоджево. „На тези избори искаме да сложим край на този начин на управление. Промяната започва от ДПС, а началото го поставихме на президентските избори с избирането на генерал Радев. Краят ще бъде на 26 март“ заяви Абазов.


По думите му двугодишното управление на ГЕРБ е било пагубно за България предизвиквайки демографска криза, бедност , корупция и бедност. Именно затова ДПС иска да сложи край на този начин на управление. „Наслушахме се на суха статистика докато милиони млади хора напускат страната. Ние искаме няколко прости, чисто човешки неща-повече работни места, по-висока доходност, по-добро образование, по-добро здравеопазване, по-добра социална грижа и справедливост“ каза в заключение Бюрхан Абазов.

IMG 4822

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност