Народно събрание

РЪКОВОДСТВОТО НА ДПС ПРОВЕДЕ СРЕЩА С АМЕРИКАНСКАТА ТЪРГОВСКА КАМАРА

На 23.02.2017 г. председателят на ДПС Мустафа Карадайъ зедно с заместник-председателят на ДПС Филиз Хюсменова, Йордан Цонев-член на ЦОБ Петър Чобанов - част от икономическия екип на ДПС и евродетутатът Илхан Кючюк представиха основните акценти в предизборната програма на Движение за права и свободи на среща с Американската търговска камара в България. От Американската търговска камара дадоха добра оценка за програмата на ДПС и подчертаха, че за да се преодолее бедността и демографската криза са нужни чуждестранни инвестиции, както предвижда ДПС в предизборната си програма.

На срещата председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че ключът за решенията на бедността и демографската криза е либералната политика и инвестициите и ДПС има добри експерти за решението на тези проблеми и изрази своето желание предизборната програма на ДПС да стане програмата на България.

В своето изказване Йордан Цонев подчерта сходствата в съвпаденията с предизборната програма на ДПС и приоритетите на Американската търговка камара, като развитието на човешкия капитал и образованието, запазването на данъчната реформа и върховенството на закона. Цонев отчете като пречка пред чуждестранните инвестиции българските администрации и забавянето на процеса.

Борда на директорите на Американската търговска камара и ръководството на ДПС се споразумяха да подпишат меморандум поради сходствата между предизборната програма на ДПС и бялата книга на Американската търговска камара, който ще изготви Американската търговска камара.

общ1

общ2

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност