Народно събрание

С усилията на ДПС, проектът за решение на АТАКА отпадна от дневния ред на парламента

      Един ден преди Националния празник на Република България, Парламентарната група на АТАКА реши да се възползва от ситуацията, прокарвайки отново в дневния ред на парламента поредният проект за решение осъждащ твърденията за извършен геноцид по време на Османската империя. Проектът за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя/1396-1913/ отпадна от дневния ред на парламента благодарение на усилията и позицията на Движението за права и свободи. След извършеното гласуване бе решено проектът за решение да бъде обсъден наново в Парламентарната комисия по външна политика.

    Проектът за решение съдържащ твърденията за геноцид, периодично се прокарва в дневния ред на българския парламент от страна на различни крайнодесни партии. Благодарение на позицията на ДПС, която отрича опитите за историческо инженерство, намесата на политиците в историята и крайния популизъм за извличането на политически дивиденти, проектът за решение беше отхвърлян от Народното събрание и в предишните опити.

      По време на обсъждането на проекта за решение, направи впечатление отсъствието на отцепниците в пленарната зала.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност