Народно събрание

100 евродепутати получиха мартеници от ЦДГ„Слънчице” чрез Филиз Хюсменова

 

100 евродепутати бяха закичени с мартеници, изпратени на Филиз Хюсменова от възпитаниците на детска градина „Слънчице” в с. Божурово, община Добричка. Сред тях е и президентът на партия АЛДЕ - Ханс Ван Баален, който благодари на българските деца. Евродепутатите получиха и картички с информация за традиционния български обичай.

Мартениците са изработени в продължение на месец от 23-те деца, които посещават детското заведение, с помощта на учителите и родителите им. На специално тържество в чест на Баба Марта, директорът на детската градина  - Димитричка Бойчева, обяви пред гости и колеги, че мартениците са предназначени за колегите на Хюсменова в Европейския парламент. 101–та мартеница беше за самата Хюсменова и беше придружена с молба да представи красивата българска традиция в Брюксел. Изработването на мартениците за евродепутатите не е самоцелна инициатива, тя е обмислена, обсъдена с екипа на ДГ, родителите, секретарят на местното читалище, кмета на населеното място още през септември 2015 г. и е залегнала в годишния план – поясни директора. Идеята е да бъде популяризирано селото с име на пролетно цвете и евродепутатите да разберат, че децата имат умения да творят и да създават красота.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност