20glasuvay

Народно събрание

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В ОБЛАСТ ВАРНА

Актуални възможности за финансиране на земеделските стопанства, възможности и предизвикателства пред развитието на малкия и средния бизнес, са темите на семинар, провеждащ се на 18-ти февруари в гр. Варна. Той се осъществява под патронажа на зам.-председателя на ДПС Филиз Хюсменова чрез нейния информационен център в града.

Семинарът е първият за календарната 2017 г. след поредица информационни срещи на същата и други земеделски теми в област Силистра, проведени през 2016 г. Според Хюсменова срещите са показали, че хората имат нужда от информация и обучение, да се запознават с новите и предстоящите възможности, касаещи тяхната работа, за да се възползват максимално ефективно от тях.

 В семинара във Варна се включиха 80 заинтересовани селскостопански производители от областта. Лектор на семинара е Ализан Яхова – бивш изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”. Тя запознава присъстващите с Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.. Експертът предоставя информация за стартовата помощ за развитието на малките стопанства, за която могат да кандидатстват земеделските стопани. Обсъждат се и актуалните възможности за финансиране на пчелари, животновъди, овощари, зеленчукопроизводители и други. В индивидуални разговори ще бъдат получени съвети по конкретни земеделски въпроси. В семинара участва и директорът на Фонд „Земеделие” във Варна Айрие Ибрямова.

20170218 132157

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност