20glasuvay

Народно събрание

Кандидатът за кмет на Кубрат Алкин Неби: ЗАЕДНО ДА ВЪРНЕМ ОБЩИНА КУБРАТ НА ГРАЖДАНИТЕ

В навечерието сме на предсрочни избори за кмет на община Кубрат. На 19.02.2017 година гражданите са тези, които ще изберат най-достойния кандидат, който ще управлява общината до 2019 година.

Аз Алкин Неби съм един от петимата кандидати в тази предизборна надпревара. За мен тази кандидатура е въпрос на чест , същевременно и голяма отговорност произтичаща от сложните проблеми, които трябва да бъдат разрешени.

Да разбираш и цениш миналото , да анализираш настоящето като се стремиш да го подобряваш, да вярваш в бъдещето, като го моделираш в интерес на хората.

Това е моята амбиция, това е моят мотив да се кандидатирам за кмет на община Кубрат.

Съзнавайки, че община Кубрат е в тежка кризисна ситуация – морална, финансова и демографска се заемам заедно да излекуваме боледуващия общински организъм.

След 25 години неуморен труд в интерес на гражданите – заставам пред всички избиратели с открито лице и чисто сърце, морално извисен с единствена цел да работя за по-добро бъдеще на жителите на община Кубрат.

Зад моята кандидатура няма корпоративни и бизнес интереси, свободен съм от всички възможни зависимости, нещо което трудно мога да кажа например за т.н.”независим”кандидат.

Аз искам да бъда зависим, но единствено от гражданите.Искам да бъда кмет на всички граждани без значение кой за кого е гласувал. Няма да имам приемен ден , вратите на общината ще бъдат отворени за всички, които имат проблеми.

Ще извърша пълна ревизия на дейността на общината, не с цел реваншизъм, а за да стане ясно какво е финансовото и кадрово състояние. Ще надграждам постигнатото с нови политики, но ще коригирам допуснатите грешки, ръководен от проблемите на хората. Ще спра всички „кранчета” от които изтичат общински пари (например многобройните граждански договори, толериране на приближени до властта фирми).

Бюджетът на община Кубрат трябва да бъде изразходван ефективно с ясни приоритети-например образование, инфраструктура, здравеопазване, социални услуги.

Най-важният приоритет в моята дейност ще бъде диалогът с гражданите на общината. Постоянен и отговорен диалог за да може във всеки момент общинското ръководство да бъде запознато с проблемите по населените места с цел тяхното решаване.

В края на всеки месец ще се провеждат срещи с граждани по населени места. Диалогът задълбочен и системен е най-краткият път за възстановяване на доверието между гражданите и общинската администрация. Защото без доверие няма качествено и ефективно управление.

Друг много важен аспект от моята платформа е възстановяването на усещането за справедливост. В момента има крещяща несправедливост при разпределението на общинския бюджет за отделните секторни политики.

Значителен е разхода за сметосъбиране и сметоизвозване, без видим ефект за гражданите. Много пари се изразходват за образование без да се постигат резултати, вместо качество се стимулират неефективни структури. Граждански договори, за които се харчат стотици хиляди дублират задълженията на общинската администрация. Всички тези дейности ако бъдат преориентирани към постигане на резултати, може да се освободи допълнителен финансов ресурс за други по-важни и недофинансирани дейности.

За подобряване на експертизата на общинските служители ще се заложи на конкурсното начало, за да може всички квалифицирани млади специалисти да имат равен шанс да работят в общинската администрация. На млади ново завършили специалисти   ще се осигурят възможности за стажуване и придобиване на опит. След анализ заедно с местния парламент ще се отпускат стипендии за студенти от дефицитни специалности с ангажимент да работят в общината.

Общинската администрация под мое ръководство ще изгради екип, който да работи по европейски проекти - пътната инфраструктура е в тежко състояние, необходими са спешни предложения и решения особено в селата.

Да се грижим за нашите деца – те са нашето бъдеще. По-голямо внимание на проблемите с детската ясла и детските градини на територията на община Кубрат. Част от детските градини са полудневни, ще намерим решение на този проблем, чрез оптимизиране на системата за пълен пансион. Няма да се заплаща такса за второ дете, ако и първото посещава детска градина.

Да се погрижим за нашите родители и хора с увреждания. Да подобрим качеството на услугите , предлагани в общинско предприятие за социални услуги, ДЦВУ, ДСХ, ЦОП и ЦРДР. Ще подпомогнем хората в неравностойно положение, чрез осигуряване на достъп , адаптирана среда и включване в проекти за заетост.

По отношение на инфраструктурата сме готови с идеен проект за мащабна рехабилитация на пътната мрежа в община Кубрат.

Друга цел и изграждане на водопроводи по населените места с най-големи проблеми. Подпомагане на сдруженията на собственици на много фамилни жилища за кандидатстване по програмата на безплатно саниране.

Грижи за обновяване на междублоковите пространства.

Нашата община е с богати традиции в спорта. Новата спортна зала ще бъде превърната в истинско място за развитие на най популярните спортове като хандбал, борба, тенис на маса. Няма да пропуснем и традиционните конни състезания, футбола в общината също ще бъде подпомогнат.

В областта на културата ще продължат традиционните събори „Божурите” , детските конкурси „Мис Пагане и Медни гласчета.

Скъпи избиратели от община Кубрат – всички тези и много други предизвикателства можем да ги решим заедно: аз, моят екип и вие – гражданите на община Кубрат.

Аз не желая да съм независим кандидат за кмет, аз искам да съм зависим – зависим от Вас. Нашата община може и трябва да бъде ярък пример за успешно управление. Позволявам си да вмъкна една мисъл на Алберт Камю „Не върви пред мен, може да не те преследвам , не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел.”

Скъпи приятели, послушайте сърцата си и на 19.02.2017г. гласувайте с № 2 в бюлетината.

                                                                        Алкин Неби - кандидат за кмет на община Кубрат

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност