Народно събрание

Съпредседателят на ДПС Рушен Риза в Кърджали: Време е за прошка и обединение

„Надявам се на днешната конференция да има едно добро съревнование и да бъде избран най-достойният претендент за лидер на общинската структура „Това заяви пред журналисти в Кърджали един от съпредседателите на ДПС Рушен Риза - гост на Деветата отчетно-изборна конференция на общинската структура на Движението в града край Арда. Видимо спокоен, Риза отговори на няколко журналистически въпроса ,един  от които за учредяването на партията на Лютви Местан-ДОСТ.„Присъствието на 40 души от  Кърджалийско на събитието не е никак обезпокоително. Все пак говорим за 40 човека. Всеки сам избира посоката. Поддръжниците на Местан избраха пътя на разделението и конфронтацията. Ние, от ДПС сме били винаги за единна и положителна политика. Важното е че днес сме тук на конференция, другите какво правят, нас не ни интересува“, категоричен бе Риза. Той допълни, че от Движението нямали опасения ,че избирателите ще припознаят ДОСТ като своя партия. „ От 26 години се доказваме в българската политика като една от най-устойчивите  и стабилни партии в България. Имало е много опити през годините, да се разруши нашето единство и да се разцепи ДПС, както и да се разединят  нашите избиратели. За щастие, тези подмолни опити са били неуспешни. Все пак сме демократична страна, има 400 партии, няма лошо да станат и 401“, заяви политикът. Той посочи още , че целенасочено темата за Турция се вкарва в дневния ред на партиите с препратка към ДПС. „Ние винаги сме били независима организация и занапред ще останем такава. Нямаме намерение да издигаме стени около нас. Отворени сме за новото, с ясни цели за постигането им. Не ни е лесно, защото представляваме малцинствата в тази държава. А, да се отстояват правата им и свободите, не е никак лесно“, допълни съпредседателят на ДПС.

По въпроса за разнобоя в местния Общински съвет при избора на председател, Риза посочи, че няма драма. Все пак бил избран един от четиримата издигнати кандидати, чиито имена били съгласувани с ръководството на Движението. „Радвам се, ако централата  е била катализатор на тези процеси и е постигнато единство“, заключи Риза. Той беше категоричен, че по въпроса няма да има „набиване“ на канчета, а по-скоро ще настане време за прошка и за обединение.

Източник: Арда нюз, 27.02.2016 г.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност