20glasuvay

Народно събрание

ДПС бе домакин на стратегическа либерална конференция за Балканите в София

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави либералите от Югоизточна Европа, които проведоха стратегическата си конференция под домакинството на ДПС в София на 23 и 24 януари. В пет различни панела участницитедискутираха бъдещето на либерализма в Югоизточна Европа и в частност развитието наLIBSEEN като регионална политическа организация. В края на конференцията участниците приеха политическа резолюция за структурата и активностите на LIBSEEN.

“ Този форум, който приема стратегически решения за преструктуриране на LIBSEEN е отговорът на подготовката за неизбежната промяна на посоката за развитие на Балканите и Европа, които ние, либералите ще зададем. И, ако използваме думите на Конфуций че – “във всички неща успехът зависи от предварителната подготовка – без нея неуспехът е сигурен”, можем да се надяваме на успех, защото сме подготвени и да посрещнем промяната, и да я направляваме. “ Това заяви Мустафа Карадайъ пред повече от 30 либерални лидери от Югоизточна Европа, които взеха участие в конференцията. 

Събитието бе уважено и от международни либерални лидери сред които-Люк Акал-представител на Африканската либерална мрежа, Аника Снел-международен секретар на холандската либерална партия VVD, Емили Куют-международен секретар на холандската либерална партия D66 и Гаспар Копривчек-ковчежник на партия АЛДЕ и представители на всички либерални партии от Югоизточна Европа. 

От ДПС участваха зам.-Председателят на АЛДЕ и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк народният представител от ДПС Станислав Анастасов и Сибел Реджеб. 

Събитето бе организирано съвместно с немската либерална фондация „Фридрих Науман”.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност