20glasuvay

Народно събрание

Мустафа Карадайъ връчи почетни грамоти и награди на 49 доброволци, взели участие в спасителните дейности в село Хитрино

Днес, 23 януари 2017 г., председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ връчи почетни грамоти и награди на 49 доброволци от Единната противоаварийна служба (ЕПАС) на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” към фирма „Пожарна сигурност” ЕООД, взели участие в спасителните дейности в село Хитрино. Отличията са за проявената смелост, себеотрицание и гражданска доблест, както и за изключителния принос на доброволците при отстраняване на щетите от тежката катастрофа на 10.12.2016 г. На церемонията присъстваха Валентин Златев, член на Надзорния съвет на Лукойл Нефтохим Бургас и генерален директор на „ЛУКОЙЛ-България”, председателят на Управителния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” Илшат Шарафутдинов и управителят на „Пожарна сигурност” ЕООД Павлин Бошнаков.

От първия ден на трагедията, в течение на 10 денонощия доброволците от ЕПАС вложиха всички свои сили и професионални умения за овладяване на ситуацията в Хитрино и отстраняване на авариралите цистерни. По време на акцията бяха приложени действия и технически решения, единствени по рода си в страната, при непосредствен риск за живота и здравето на участниците в спасителните мероприятия.

Предприятията от Групата ЛУКОЙЛ в България благодариха за признанието, отдадено на професионализма и високата гражданска отговорност на служителите от ЕПАС.

IMG 0257

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност