Народно събрание

Почетният председател д-р Ахмед Доган получи приз за сътрудничество между Руската Федерация и Република България в областта на духовното сближаване на двата народа

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган бе удостоен с награда от Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство " – Русия във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България в областта на духовното сближаване на двата народа.

На церемонията по връчването на наградата д-р Доган отправи писмо-благодарност за високия приз до г-н Павел Журавлев, ръководител на Представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София.

                                               До г-н Павел Журавлев

                                                                         Ръководител на Представителството на

                                                               Россотрудничество на България,

                                                            Директор на Руския Културно-

                                                                 Информационен Център в София

Уважаеми госпожи и господа!

Дълбоко съм трогнат от номинирането ми за награждаване във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България, особено в областта на духовното сближаване на народите ни!

В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя.

Тъкмо затова може би Русия няма „граници”. Тя винаги е била в друго измерение.

Именно затова, в актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб.

                                                                           С чест и почитание:

                                                                        А. Доган (подпис)

snimka PISMO

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност