Народно събрание

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от Разград: Призвани сме да сме носители на промяната!

Централният предизборен лъч и кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски – Данаил  Папазов, за която Движението даде своята подкрепа, присъстваха на предизборна среща в Разград. Пред членове и симпатизанти на ДПС лидерът  Мустафа Карадайъ заяви, че още през месец май ДПС зададе профила на бъдещия президент, който партията ще подкрепи и единственият кандидат, който на 100% влиза в този профил, е Пламен Орешарски. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че партията подкрепя Пламен Орешарски, защото е демократ и евроатлантик, надпартиен е, може да бъде обединител на нацията и е чувствителен към правата и свободите на личността. Пред препълнена зала Мустафа Карадайъ  бе категоричен „ДПС сме призвани да сме носители на промяната в нашата родина. Така го направихме ‘89-та г. – свалихме една тоталитарна власт, свалихме от власт един диктатор и докарахме демокрацията в нашата родина. Но имаме и още едно призвание – да сме защитниците на демокрацията в нашата родина.” Лидерът на ДПС каза, че и днес България се управлява от диктатор с еднолична и авторитарна власт, а в страната на практика няма Конституция, парламент и президент. Според него, президентските избори ще са трамплин към предсрочните парламентарни, за да може в НС да се сформира хомогенно мнозинство на ценностите. Тази нова изпълнителна власт ще даде възможност на страната ни с гордост да поеме председателството на Съвета на Европа от 1 януари 2018 г., добави Карадайъ.

Кандидатът за президент Пламен Орешарски призова  „Подкрепете ме, за да бъдем горди, че сме български граждани тук у нас и по света. Вашата подкрепа значи много за мен.”Карадайъ призова да се гласува с бюлетина номер 4, за да може ДПС да покаже своята сила и да изпълни дълга си към демокрацията и промяната.

На предизборната срещата присъстваха, кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски-Данаил Папазов, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.- председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Янко Янков, Ахмед Ахмедов, зам.-председателите на ПГ на ДПС Йордан Цонев, Станислав Анастасов и д-р Тунчер Кърджалиев, народните представители д-р Хасан Адемов, Рамадан Аталай, Ферихан Ахмедова, Невин Хасан и Нигяр Джафер, член на ЦОБ на ДПС, областни и общински председатели на ДПС, кметове и общински съветници.

snimka 2

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност