Народно събрание

ЗАМ. - ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ДАРИ ЛАПТОП НА ВОКАЛНА ГРУПА ЗА ТУРСКИ ФОЛКЛОР

Вокалната група за турски фолклор в Народно читалище „Светлина”, с. Правда, получи лаптоп от зам.-председателя на ДПС Филиз Хюсменова. Тя се срещна с представители на групата в читалището на с. Правда, община Дулово, докато беше на предизборни срещи в Силистренска област. Подаръкът получи ръководителя на групата Мелиха Ахмед, която сподели, че младите хора все по - трудно се ангажират със самодейна дейност и че предоставената техника ще им помогне в намирането на нов репертоар, и в споделянето на опит с други читалища и състави в страната.

Дамите от вокалната група бяха на посещение в Европейския парламент през октомври по покана на Филиз Хюсменова. Там те споделили на евродепутата какви трудности срещат и колко им е необходим лаптоп. Поднасяйки торта за 25-тата годишнина от активната дейност на вокалната група, Филиз Хюсменова им пожела енергия и сила, за да съхраняват турския фолклор и традиции, и да го предават на поколенията след тях.

Групата е създадена през 1990 г., а днес членове са й 15 жени на различна възраст. Към нея има и млади музиканти - изпълнители на саз, чрез които се осъществява приемственост между поколенията. Групата има отличия от фолклорни фестивали в страната и в Р. Турция – Анкара, Одрин, Енес. Тя заема едно от челните места на ежегодния фестивал на турския фолклор в Община Дулово.

Европейският информационен център на Филиз Хюсменова в гр. Дулово се ангажира да проведе кампания за набиране на книги за детския отдел на библиотеката към читалището в с. Правда.

 

pravda 8

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност