Народно събрание

Илхан Кючюк: Инвестирането в младите хора ще има дългосрочен и устойчив ефект върху бъдещото на ЕС

 

Благодаря г-жо Председател,

Уважаеми г-н Комисар,

Уважаеми колеги,

Убеден съм, че инвестирането днес в подобряване и развитие на уменията, насърчаване и подкрепа на младежкото социално включване, изграждането на самоувереност и пригодност на младежите ще има дългосрочен и устойчив ефект върху бъдещото на ЕС, неговото устойчивото развитие и конкурентоспособност.

Оценявам важността на структурирания диалог като средство за ангажиране на младите хора, независимо от това дали участват в младежки организации или не, но същевременно следва да отбележа, че значителна част от младежите все още смятат, че те по никакъв начин не могат да повлияят на процеса на вземане на политически решения. В тази връзка следва да положим повече усиля за да гарантираме, че гласовете на младите хора ще бъдат чути и взети под внимание.

Трябва да насърчаваме младите хора да участват активно във всички аспекти на обществения живот като допринесат за развитието му чрез спорт, култура и изкуства, социално предприемачество и доброволчество.

Много от държавите членки трябва да положат повече усилия за да приложат успешно наличните европейски и национални политики и да се възползват от наличните финансови рамки с цел увеличаване на инвестициите в младите хора и създаването на работни места.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност