Народно събрание

Трета работна среща „Изкуство, култура, език и неправителствени организации” се проведе в Кърджали

 

“Трета работна среща: Изкуство, култура, език и неправителствени организации” се състоя Кърджали под егидата на евродепутата и председател на Младежко ДПС – Илхан Кючюк.

Темата на събитието, което се проведе на 21 и 22 октомври, бе „Съхраняване и развитие на турската култура в България чрез привличане на младото поколение“, а неговата основна идея е да събере на едно място представители на неправителствения сектор, ръководители на фолклорни формации, поети, писатели, както и дейци на турската култура, които полагат усилия за съхраняването на елементите на турската идентичност – език, бит, традиции. Традиционно срещата събира на едно място творци от различни поколения, като по този начин се осъществява обмяна на добри практики и се насърчава приемствеността между тях. 

В събитието взеха участие и инж. Хасан Азис – кмет на община Кърджали и заместник-председател на ДПС, народните представители Мустафа Ахмед, Айхан Етем, областният председател на ДПС Изет Шабан, председателят на Младежко ДПС – Кърджали Байрям Байрям, общински съветници, членове на областните и общинските съвети на ДПС и Младежко ДПС.

„Нашите традиции и история са нашето богатство. Както и досега, използвам всяка възможност, която имам, да насърчавам съхраняването и опазването на нашата история и традиции. Винаги съм изповядвал тезата, че многообразието е богатство – колкото по-„пъстра“ е една нация, толкова повече поводи за гордост и би трябвало да има тя“, коментира Илхан Кючюк.

Припомняме, че темата за майчиния език е особено близка до евродепутата. В края на миналата година той внесе в Европейския парламент петиция срещу пълната забрана за използване на езици, различни от официалния език на Република България, по време на предизборни кампании, която вече е достъпна през портала за петиции, така че всеки желаещ би могъл да я подкрепи. 

14800172 1451109698238876 607907382 o

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност