Народно събрание

Младежко ДПС изпрати писмо до над 70 международни партньори за подкрепа на петицията срещу забрана за агитацията на майчин език

 

С писмо до своите международни партньори Младежко ДПС призова за подкрепа на внесената в Европейския парламент от председателя на организацията и евродепутат – Илхан Кючюк – петиция срещу пълната забрана за използване на езици, различни от официалния език на Република България, по време на предизборни кампании.

Петицията беше внесена в Европейския парламент през 2015 г. В последствие, след решение на Националния съвет на Младежко ДПС за стариране на кампания в подкрепа на петицията тя бе подкрепена моментално от стотици български граждани.

От преди повече от седмица документът е достъпен и на портала за петиции на Европейския парламент, с което стана възможно той да бъде подкрепен от всеки, имащ желание да го направи.

Част от организациите, до които е изпратено писмо, са Международна федерация на либералната младеж  - IFLRY, Европейската либерална младеж – LYMEC и Балканската либерална мрежа – ISEEL.

IFLRY е международна организация, която обединява младежки либерални структури от цял свят. Целта ѝ е да служи като база за сътрудничество на младежите,независимо дали са обединени или не в НПО, партии или студентски дружества. LYMEC представлява повече от 210 000 млади либерали от 58 организации в 33 европейски страни. Инициативата на Югоизточноевропейските либерали е мрежа, създадена с цел обмяна на опит и идеи на ниво Югоизточна и Източна Европа, като в моментаМладежко ДПС оглавява и координира развитието на организацията от мрежа към политически субект.

 

letter

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност