Народно събрание

Днес отбелязахме световния ден на майчиния език

Днес отбелязахме световния ден на майчиния език, обявен с решение на Генералната конференция на ЮНЕСКО от 17 ноември 1999 година.

В дома на културата в гр. Кърджали, общините Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Ардино, Джебел и Черноочене взеха участие в честванията на Международния ден на майчиния език.Богатата културна програма включваше: откриване на изложба във фоайето на тема „Почит към езика“, организирана от областния съвет на ДПС Кърджали, обсъждане на проблемите, свързани с изучаването на майчин език, танци, рецитали и музикални изпълнения. На събитието присъстваха съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, народните представители Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, кметът на гр. Кърджали инж. Хасан Азис и председатели на общински съвети на ДПС от област Кърджали. Събитието премина изкючително активно и с голям интерес на над 500 присъстващи в залата. На всеки участник беше връчена грамота и ще му бъде подарен по един фотоапарат от Областния съвет на ДПС Кърджали.

IMG 2705

В Търговище беше отпразнуван Международният ден на майчиния език. Организатор на проявата е Областният съвет на Движението за права и свободи. На събитието присъстваха съпредседателят на ДПС Рушен Риза, народният представител д-р Тунчер Кърджалиев, Областният председател Хамди Илязов и кметове на ДПС от областта.

IMG 2696

IMG 2672

IMG 2682

Денят беше честван с различни културни прояви и в други области в страната.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност