Народно събрание

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с кандидата за президент на АБВ Ивайло Калфин

По инициатива на кандидата за президент на АБВ Ивайло Калфин днес се състоя среща с Председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

На срещата бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между двете партии на предстоящите президентски избори.

Кандидатът за президент от АБВ Ивайло Калфин представи своите виждания и за предизборната кампания и за ролята на президентската институцията.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде своята оценка за ролята и мястото на президентската институция и коментира политическите процеси в контекста на предизборната кампания за избиране на президент и вицепрезидент на България. Карадайъ даде висока оценка на инициативата на кандидата за президент от АБВ Ивайло Калфин за провеждането на политическите консултации.

На срещата бяха обсъдени и различните възможни варианти и конфигурации за първи и втори тур на президентските избори, включително и явяването на ДПС със самостоятелна кандидатура.

Двете страни бяха единодушни, че честността на изборите и гарантирането на сигурността на вота е главна задача пред участниците в предизборния процес.

ДПС и АБВ се споразумяха за активно взаимодействие по гарантирането на честността на вота.

 

             sait

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност