Народно събрание

ДПС внесе законопроект за разсекретяване на Доклада за КТБ

В отговор на широкия обществен интрес към Доклада на Международната консултанска компания "Алекс Партнерс" относно разследване на фалита на КТБ и като продължение на политиката на ПГ на ДПС за пълна прозрачност на всички факти и обстоятелства относно този фалит, водена от самото начало на кризата „КТБ”, народните представители Делян Пеевски, Йордан Цонев и Петър Чобанов внесоха Законопроект за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност. Целта на разпоредбите на този Закон е да даде възможност на синдиците на банката в несъстоятелност да публикуват Доклада на "Алекс Партнерс".

Намерението на ПГ да извърши тази законодателна промяна в интерес на обществото беше оповестена още миналата сряда - 15 февруари в коментар по повод публикуваните списъци на вложителите и кредиторите на КТБ.  Няколко дни по-късно финансовият министър също изрази волята на кабинета да предприеме действия по разсекретяване на Доклада. Смятаме, че тази законодателна промяна ще помогне и на финансовия министър в това немерение.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност