Народно събрание

Евродепутатът Илхан Кючюк в Кипър: Обединението е най-добрата перспектива пред острова

Кючюк бе на посещение в Северен Кипър, където се срещна и с представители на българската общност

В рамките на изминалата седмица евродепутатът и председател на Младежко ДПС – Илхан Кючюк – бе на посещение в Северен Кипър по покана на президента Мустафа Акънджъ

По време на визитата си Кючюк се срещна с президента Мустафа Акънджъ, министър-председателя Хюсеин Юсгюрюн, председателя на Народното събрание Сибел Сибер, както и с представители на различни институции, преподаватели и неправителствени организации. С тях евродепутатът обсъди отношенията между двете части на Кипър.

„Силно вярвам, че трайното и цялостно уреждане на спора не само ще донесе стабилност на острова, ще осигури политически и икономически просперитет за бъдещите поколения, но и ще бъде стъпка напред към мира в целия Средиземноморски регион“, коментира Илхан Кючюк. „Политиците не трябва да пропускат този шанс, а напротив – да подходят отговорно и с поглед към бъдещето“.

Кючюк се срещна и с представители на българската общност в Кипър. По думите му срещата е преминала изключително емоционално. „20 години по-късно нашите сънародници мислят и милеят за родината си не по-малко“, категоричен бе той.

„Вярвам, че независимо по каква причина нашите сънародници избират да реализират бъдещето си в чужбина, те се интересуват не по-малко от това, което става в родината им. Искат не по-малко от нас България да бъде по-добро място за живеене. Място, където децата им да се реализират. От нас зависи да го направим“, коментира още Илхан Кючюк.

9

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност