Народно събрание

Eвроедепутатът Неджми Али: Брекзит ще доведе до преформулиране на приоритетите на ЕС

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще доведе до преформулиране на приоритетите на Съюза, коментира евродепутатът от Групата на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Неджми Али по време на работна среща „Предизвикателства пред либерализма след Брекзит".

Брекзит, в който 52-процентният вот в полза на напускането на Европейския съюз раздруса британската политическа класа и най-вече избирателите на Острова, но другите страни-членки следва да продължат напред с разумни стъпки, заяви Неджми Али. Той запозна активистите на ДПС в Източните Родопи с динамичните политически процеси в Европейския съюз, като изтъкна тяхната сложност и влиянието им върху страните членки.
mom
 
 
В работната среща в комплекс „Маказа" край Момчилград на 9 юли, организирана от АЛДЕ, евродепутатът направи анализ на Брекзита като разясни каква е процедурата за излизане от общността, за задействане на процедурата по член 50 от Лисабонския договор. Същевременно евродепутатът изтъкна и какви биха били негативните последици от излизането на Великобритания от ЕС. „Това ще доведе до преформулиране на приоритетите пред ЕС, респективно и преразпределение на финансите между различните програми, което има вероятност да даде отражение върху финансирането на Оперативните програми, които са одобрени за нашата страна", заяви Неджми Али.
Относно предизвикателствата след Брекзит, Неджми Али отбеляза голямата подкрепа, която сега получават Либерал- демократите на Острова с обещанието да се борят за възстановяването на британското членство в Европейския съюз. Което е ярко свидетелство за ръст на проевропейските гласоподаватели след Брекзит.
 
tabela

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност