20glasuvay

Народно събрание

Зам.-председателят на ДПС инж. Хасан Азис: ДПС ще посочи, кой ще бъде следващият президент

„ДПС е напълно готово не само за избори, но и за участие и стабилност в управлението на страната. Докато другите партии ще издигнат кандидати за президент, ДПС ще посочи, кой ще бъде следващият президент”. Това заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис на разширено заседание на Областния съвет на ДПС. Той подчерта, че политическата мисия на ДПС е да генерира стабилност и единство в партията, заедно с другите райони в страната.

„ГЕРБ навлиза в нов етап на политически чистки във всички структури в областта. Местната власт се намира в политическо менгеме на ГЕРБ и единствената й алтернатива е да управлява с Европейския съюз”, заяви още инж Хасан Азис.

На заседанието присъстваха народните представители Ердинч Хайрула и Салиха Емин, евродепуатът Неджми Али областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметове на общини, председатели на ОбС на ДПС от областта, областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам, Фахри Ватансевер, представител на ДПС в Истанбул,Турция.

Зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис изтъкна, че партията е набелязал вече няколко опорни точки за политическия пъзел преди новия политически сезон. Той подчерта, че някои от важните политически процеси, които предстоят са предстоящите президентски избори наесен, искане за предсрочни парламентарни избори, (Радини) вълнение около новия политически проект и за състоянието на местната власт. „Никоя политическа партия не може да събере на едно място в разгара на лятото 200 младежи”, заяви още инж. Хасан Азис.

По време на събитието бе направен политически анализ на областта и бе изтъкнато, че структурите на ДПС са единни и не се влияят от политическите процеси насочени срещу тях.

Народните представители Ердинч Хайрула и Салиха Емин запознаха актива на Движението с парламентарната работа и важните моменти в новия политически сезон, както и с успешно проведените срещи в съседна Турция, а именно в Истанбул, Бурса, Измир, Тракия и Мармара.

Евродепутатът Неджми Али запозна присъстващите с динамичните политически процеси в Европейския съюз, като изтъкна тяхната сложност и влиянието им върху страните членки.

Неджми Али направи анализ на Брекзит като разясни каква е процедурата за излизане от общността за задействане на процедурата по член 50 от Лисабонския договор. Същевременно евродепутатът изтъкна какви биха негативните последици от излизането на Великобритания от ЕС. „Това ще доведе до преформолиране и приоритети пред ЕС, респективно и преразпределение на финансите между различните програми, което има вероятност да даде отражение върху финансирането на Оперативните програми, които са одобрени за нашата страна”, заяви Неджми Али.

 

IMG 2199

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност