20glasuvay

Народно събрание

Мустафа Карадайъ на срещата на либералния връх : Изходът за ЕС е повече политическа интеграция, по-малко икономическа регулация!

 

ЕС даде на европейските граждани регулации за ъгъла на изкривяване на бананите, но не им даде решения на въпроса за тяхната сигурност и миграцията, обяви лидерът на ДПС пред висшия либерален форум.

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ участва в среща на либералните лидери в Европа, организирана по покана на председателя на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа – Ги Верхофщадт, председателя на партията АЛДЕ – Ханс Ван Баален и председателя на Европейската Демократична партия – Франсоа Байру. На срещата в Брюксел присъства също Филиз Хюсменова - ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент и зам.- председател на ДПС. В нея взеха участие и министър-председателите - либерали на Белгия, Холандия, Люксембург, Дания, Естония, Финландия и Словения. Лидерската среща беше на тема „Пътят към развитието: как да съживим икономиката на ЕС”. По време на дебата, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че „икономическият растеж и по-точно – стабилизирането и растежът на европейската икономика - минават през задължително реформиране на онова, което европейските граждани не харесват. А то е достатъчно ясно дефинирано от самите тях – повече политическа интеграция, по – малко икономическа регулация.“ В допълнение той посочи, че според Движението за права и свободи, изходът от сегашната кризисна за Европейския съюз ситуация е във връщане към мотото на ЕС - „Единство в многообразието”, в осъществяването на реформи на институциите на Евросъюза и намаляване на бюрократичния апарат, чрез промяна в икономиката - повече конкуренция и по – малко регулация.

Срещата на либералните лидери в Европа и обсъдената от тях тема се състоя с оглед установяване на обща позиция преди предстоящото заседание на Съвета на ЕС на 28 и 29 юни, на която европейските държавни глави ще разгледат темите за бъдещето на Европа след Брекзит, подсилването на единния европейски пазар и сигурността на ЕС.  

Снимка с Ги Верхофщадт

Снимка с Ги Верхофщадт – председател на Групата на Алианса на Либералите и Демократите за Европа в ЕП

 

27680372840 89054012b7 z

Снимка с Ханс Ван Баален -  председател на Алианса на Либералите и Демократите за Европа

Снимка с Тим Фарън siteСнимка с Тим Фарън – председател на Либералдемократическа партия, Великобритания

 
 
obshta snimka siteСнимка с д-р Жули Миновес - президент на Либералния интернационал
 
 
 Снимка с Франсоа Байру site                   Снимка с Франсоа Байру - Председател на Европейската Демократична партия

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност