20glasuvay

Народно събрание

Евродепутатите Филиз Хюсменова и Искра Михайлова в работни срещи с делегация от „Съвет на жените в бизнеса в България”

Евродепутатите Филиз Хюсменова и Искра Михайлова посрещат в Брюксел делегация от жени - лидери от “Съвет на жените в бизнеса в България” (СЖББ). Работното посещение на 22 и 23 юни 2016 г. се осъществява по покана на дамите евродепутати от АЛДЕ и от ЕНП. В делегацията участват 1бизнес дами, представители на някои от най-успешните компании в България от сектора на финансовите и банковите услуги, хотелиерството и бизнес консултирането. По време на визитатa са предвидени десет  работни срещи на високо ниво с влиятелни политици и представители на неправителствения сектор на европейско ниво.

„Искаме да покажем как в България насърчаваме професионалното и кариерно развитие на жените в малкия и средния бизнес. Сигурни сме, че ще създадем нови партньорства, с които да надградим инициативите ни, даващи възможност на млади и талантливи жени - професионалисти да реализират своя потенциал в България“ - коментира Боряна Манолова, председател на СЖББ. Тя благодари на българските представители в Европейския парламент за предоставената възможност за контакти,  обмен на мнения и добри практики с европейски лидери.

Евродепутатите са осигурили срещи на делегацията с Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия по бюджет и човешки ресурси и Елжбета Биенковска, еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и МСП. Дамите ще дискутират ролята на жените в бизнеса с жени евродепутати от България и със заместник-председателя на Европарламента Мейрийд Макгинес, генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и евродепутатите Мартина Длабайова и Ангелика Ниблер.Предвидени са дискусии с ръководителите на Американската търговска камара в Европейския съюз, Центъра за политически стратегии на Комисията „Юнкер” и Мрежата за равенство на половете на партия АЛДЕ.

 

 MG 5338S12

 

sreshta fh

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност