Народно събрание

Неджми Али: Инвестиционният план на ЕС ще привлече 100 млрд. евро за европейската икономика

Инвестиционен ресурс от 100 млрд. евро е разпределен в повечето от страните-членки на ЕС. Средствата са съсредоточени в областите енергетика, научни изследвания и развитие, транспорт, единен цифров пазар и други сектори - важни за европейската икономика. В България няколко банки вече имат подписани споразумения и са активни при подкрепата на малките и средни предприятия. Това констатира евродепутатът от Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Неджми Али по време на първата оценка на резултатите от действието на Инвестиционния план. Той коментира данните на Европейския фонд за стратегически инвестиции по време на пленарна сесия в Страсбург.

Според българския евродепутат еднакво важни са и другите два стълба на инвестиционния план: осигуряването на прозрачна информация за възможностите за инвестиции и укрепване на консултантски услуги, както и подобряването на инвестиционната среда.

„Имайки предвид, първоначалните резултати, ние подкрепяме изпълнението на Плана. В случай на удължаване във времето на дейността на фонда, призоваваме за по-ефективно разпределение на проектите, което да даде възможност да се включат и всичките по-слабо развити региони на Съюза“, посочи Неджми Али.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност